02 December, 2010

Sekejap ada Sekejap takde


Ape dia yang sekejap ade sekejap takde?
Chipsmore? Jerawat? Haid? haha..
tettttttttttttttt! Salah! 
 Jawapannya : Lemak dan babat dibadanku ini.

Mari kita sama-sama lihat kronologi ini.
Sila rujuk entri lapuk ini ye --> Bulat Buntal Boo bagi melihat sisi kerempeng i dulu kala.


 Kenapa 2007-2008 gemuk? 
Jadi trainer PLKN makan makan makan, sehari 6x makan. Pastu duduk KL makan fastfud je kejenye.
Berat : 62kg. Perasaan : Hampa.

2009. Auww.. kurus! Kenapa?
Pakai PREMIUM BEAUTIFUL beli dari my auntie. 
Pakai PB dari pukul 8-5 everyday mengharung hidup sebagai guru pelatih di IPGM Kuching. Lihatlah gambarku bersama background kawangkawang guru maktab. Sanggup tahan kencing sebab susah nak mampus nak pakai PB ni boleh missed 1 lecture. Sudahnya kena batu karang. Pakai 3 bulan saja. 
Berat : 54kg. Perasaan : Woww, hebat! +  (T_T) takmau batu karang!

2010. Gemuk kembali. Sebab?
Saya tension saya makan. Posting di Kluang, maka ibu masak saya makan. Saya masak saya gak makan. Hohoho..Ok, tak lawak.  PB pakai? Tak, sebab takut batu karang, i suka kencing. Tapi pakai PB leceh ar nak kencing.
Berat :65kg. Perasaan : Macam badak & ...
Hampa sebab tinggalkan my incredible n amazing PB just because of my aunt taught me the wrong way of wearing it. My friend lost 5kg in a week, plus sekarang dah dapat 5figure income tu.. Just with PB. Apasat la lambat celik pasal Premium Beautiful ni. So pasni i dh boleh sarung PB in 5 minutes and tak payah tahan kencing sebab cik Dura dah ajar cara yang betul. Infact, i will get my Rm4,500 bonus soon! Tak sabar tunggu middle December yaww! Alhamdulillah..

2011. Wahahah.. adakah ini ruangan menulis azam?. Gasak kau la uyai.
Macam mana saya 2011? Kurus bergaya berkeyakinan dan berduit! 
Sekarang pun berduit, tapi nanti lagi berduitduitduit!

ismellme : Tunggguuuuuu! <-- Apa barang tunggu-tunggu. Mula dari sekarang la babe. I can do it! yeahh~

Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang