15 June, 2011

Melencong =)

First time melancong pi luar Malaysia was Medan Trip when I was in Universiti Malaya 2004. Itu pun reward sebab jadi Pembantu Mahasiswa for 3years. Jakun gila naik flight first time from Penang, baru nak excited dah sampai. Hahaha.. Sebab 20minit jek. Pfttttt! 
 Bawak duit pun RM200 jek. Camera pun tak mampu beli. Merasa la pi Danau Toba dan Brastagi. Beli souvenir pun budget-budget je duit. Adeh..

Haha,, baju bebelang tak tahan tul.. Gambar ihsan : Jacc Fizz
 So now will be my second experience traveling oversea. Tempat lain, HongKong! Tapi masih sama, it is still FREEEE! This time reward sebab Premium Beautiful. Free trip satu sen tarak keluar duit kecuali untuk shopping! Best kan?.. =)

Bagi yang dah selalu pergi vacation jauh-jauh dan tak heran dengan oversea sebab memang duduk sana, mungkin u'ols dah kaya dan memang mampu sebab mak bapak tanggung tiket korang. Bagi yang kumpul duit untuk melancong mesti rase masyukk sebab akhirnya dapat gak pergi bercuti setelah berbulan saving. Kannn? =)

Tapi..
.
.
Bagi me yang tak pernah dibawa bercuti oleh family, even dalam Malaysia sekalipun dan memang jarang sangat bercuti dan melancong dengan kawan-kawan. So, FREE TRIP ke Hong Kong ni memang Syurgaaaaaaaa! =)
Tak sabar pi Disneyland sebab baca entri Hanis Zalikha yang mengujakan. Adeh, my fav babes Emma pun suruh shopping sakan sebab cantik baju kat sana dan barang murah.

Next trip will be Holland and Belgium! My business partners yang tak sempat kejar pakej Hong Kong, ayuhhh! Kita fight untuk Holland and Belgium occay! Wait for your souvenir babes~ =)

ismellme : 16 hours before depart to HK.
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang