12 August, 2011

Free JOB

Jari Online Business (JOB)
 Kalau kita tengok rata-rata semua perniagaan sekarang beroperasi daripada internet.

Tak kisahlah perniagaan jual kuih, kek, baju, handbag,sewa novel..hatta jual kerepek pun tetap gunakan internet sebagai medium.

Jadi, kenapa internet?


Dengan internet.
.

(1)Rangkaian pasaran AMAT BESAR
Malaysia sendiri mempunyai jumlah pengguna facebook seramai 8.9 juta orang! If u ask me, 8.9 juta orang merupakan angka yang sangat besar dan sedar tak sedar, ramai di antara kita juga mencari peluang perniagaan untuk tambah duit poket dengan cara pasaran tanpa had tersebut!

Selain daripada Facebook, bermacam medium sepertimana di atas yang boleh kita gunakan. Belum masuk emel lagi tu sebagai medium.

Pasaran daripada serata dunia hanya dengan menggunakan internet sebagai medium perniagaan.

(2) MenJIMATKAN KOS

Paling-paling pun, kita akan bayar untuk bil elektrik saja. You Tube, Facebook dan blog ni sendiri pun tiada bayaran dikenakan. Semuaya FREE okei! Dan kita cuma perlu register akaun untuk blog atau facebook untuk memulakan perniagaan kita! Tak perlu kos bayar sewa kedai, bil elektrik, bil api mahupun bil astro untuk tarik ramai pelanggan. Bil astro pun makin naik..gaji kita je yang tak naik-naik.


(3)FLEKSIBEL di mana sahaja
See. Sambil menikmati yogurtlicious(sebagai ganti Tutti Frutti :p), sambil check Facebook untuk balas PM berkait business demand dan juga tambah side income poket.
Dan paling best, bangun tidur je, mesti ada yang email or PM tanya pasal produk or business. Memang business di hujung jari!

Asalkan ada line internet, semua pun boleh!

Guna jari dan sedikit idea, kita boleh mengubah hidup kita kepada yang biasa-biasa kepada kehidupan yang lebih selesa.

Nak tak cipta kelainan untuk tahun 2011, 2012 dan tahun-tahun mendatang dengan perniagaan di hujung jari macam ni?

Kata wanita hebat ini, kalau kita sekadar untuk mengisi masa luang blogging dan untuk 'Like' status update kawan-kawan, atau kenalan alam siber? Mungkin sebenarnya tak mendatangkan banyak untung.
Tapi fikir dan renung-renungkan... 

ismellme  : Great sharing from great leader, Dura Moktar
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang