23 September, 2011

Why Premium Beautiful?

Zu mula business Premium Beautiful Disember 2010. Kenapa? Sebab terdesak sangat my monthly salary tak pernah cukup. Gaji masuk 25hb, by 30hb dah tinggal RM100 je. Komitmen dan hutang sana sini. I fikir 'aku bujang nak bagi mak ayah lebih pun susah, dah kahwin nanti komitmen lagi tinggi. Takut-takut tak terbagi je'. Sebab kedua, i moral down sebab masa tu putus tunang lagi 2 bulan nak kahwin. Just imagine how depressed i am.
a
Until one day on November 2010, Dura Moktar told me she wants to start selling corsets : Premium Beautiful. I pun cakap "Eleh, aku dah pakai Premium Beautiful. Mak cik aku yang jual, dia buat biz ni tak ke mana pun".aPastu Dura introduced Hanis Haizi, a housewife yang ada 2 anak dan pegang income 6angka. Giler! I terus meroyan bila tau dia jual Premium Beautiful. Hello, same product kot. Why can she success? =) Why don't just try.. at least i can be like her 1 day. Kalau tak bermula bila nak capainya? Betul tak?
 I buat bisnes ni dengan harapan i boleh dapat duit lebih dan lupakan bekas tunang. I takde siapa-siapa back up bila start bisnes kecuali my great leaders Hanis Haizi, Nurfaziha and Dura Moktar.This is why you must be in the right group.
a
Alhamdulillah.. hasilnya tak sampai dua bulan Zu manage to buy first car Honda City. Sebelum tu Zu pinjam Kelisa kaklong je ulang alik pi kerja dan buat bisnes ni.
Bulan ke empat bisnes Zu qualify free trip ke Hong Kong. Wowee! Nak berjalan dalam Malaysia pun berkira dulu, dengan busines ni i melancong free. Ya Allah, bestnye!.
Sekarang alhamdulillah i dah move on dengan new life. No more financial problem.. yang penting sekarang i dapat tolong family banyak sangat. Bila lagi nak balas jasa orang tua. Thanks Allah. I'm in the right path. Kalau i amal konsep tunggu dan lihat kawan i berjaya, i won't be here. So lebih baik i mula dan buat! This words motivate me a lot!
Dalam masa setahun je my life turn 360'. Berjaya dapat jam tangan hasil jualan RM100,000 sebulan.
 CDM Hanis Haizi reward lagi dengan Swarovski Crystal Pen with 4GB USB

Another 1 week bakal terbang bersama 2 orang rakan kongsi ke Vietnam for FREE! 
 And Holland & Belgium trip will be in April. During tulip festival u'ols. Weeeho! ;)
Let's join my fabulous journey in this Premium Beautiful Business.
You won't be regret! 

Every achievement, big or small, begins in your mind.
Call me for sharing business opportunity.

Zuraida
017-7712210
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang