04 November, 2011

Rambut gugur








Ni ok lagiiii....
Tapiii..kalau gumpal-gumpal jadi bebola kecik saiz fishball. Oh, itu sungguh scary! Kalau ikutkan banyak sebab-sebab rambut gugur. Ada yang...
syampu kurang sesuai
.
perubahan hormon
.
kurang berehat
.
pakai pengikat rambut yang salah
.
pemakanan yang kurang sesuai
.
dan banyak lagi sebab..

Actually me dah realize pun rambut gugur,, memula ingat normal. Tapi aritu pi saloon, hair dresser tu cakap dah banyak lubang rambut gugur. OHHH, MANA? MANA? Bila dia reccomend suitable n good SHAMPOO terus je beli. Siap TONIC bagai..

Walaupun HARGA nya buat i bertambah BOTAK.. lalallalalala... :p

Syampu ni best sgt sebab mild effect tu & moisturizer mixed with shampoo. Pastu herba yang kat dalam syampoo promote hair growth dan regain back rambut hitam.

Yang paling berkesan ialah Medicated Vita Voltage BL ni.
Sebab cik Eira cantik tanya, i pun buat research sikit.
Panax Ginseng Root Extract - an effective new formula to solve problems of graying and thinning hair.
•Panax Ginseng Root extract – a new formula to prevent hair thinning
•Zanthoxylum piper fruit extract prevents outbreak of grey hair.
•Prevents hair loss.
•Dandruff control and prevents itchiness
•Nicotinic Acid Benzyl and Menthol provides a fresh and cooling feeling.
•Floral green fragrance and colour free

Harga nya..

Vita Voltage Shampoo RM95
Vita Voltage BL Tonic RM154



Tapi seriously bestttt guna. Sesiapa berminat pi carik kat salon-salon..Memang bestt sangat. Rugi tak beli.. Cari je

Vita Voltage Shampoo n BL tonic from Shiseido.

Pesanan penaja : siapa dapat harga lebih murah meh share ngan i. TQ ;)



Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang