03 April, 2012

Vietnam. Day 1 Part 1

It was my 2nd sponsored trip in this Premium Beautiful Business.
The 1st one is Hong Kong. Hoyeahhh~ This time i managed to bring along 2 business partners with me. 

Apa yang seronok nya sponsored trip ni, semuanya ditanggung percuma! Percutian percuma layanan termasuk penerbangan, hotel 5 bintang dan makanan. Bawa diri dan duit shopping saja. Vietnam susah nak cari makanan halal, setiap kali waktu makan kami dibawa ke Restoran Halal disekitar Saigon @ Ho Chi Minh City.
Me diapit business partners yang qualify ke Vietnam. Left, Ann Jaafar, Zuraida, Azrina Azman dan CDM Hanis Haizi.
Thanks to my mentor in Johor, mommy Fazi waalaupun tengah buyut sempat ke KLIA hantar kami..
With millionaire, CDM Siti Rohana our masterji.
The Green Leaders Team. Team hebat CDM Hanis yang qualify ke Vietnam, penuh satu flight dari team kami saja. Lepas ni Guangzhou kita tambah volume ocay! Lebih ramai daripada kali ni...
Yayy, ready to get on board! Yukkkkk!
Lunch @Vietnam Airlines. Huhu.. Lapar sudah time ni..
Perjalanan tak lama pun, 1 jam 15 minit saja. Sampai je Vietnam kami disambut oleh tour guide yang comel named Truc. Tunggu i reveal muka comel dia on my next entry Day 4 kay. Stay tune! :p

Apa yang menarik tentang Vietnam? 
The culture!
Sana sini cuma motorsikal. Cuba imagine macam mana nak lintas jalan ni?. Haaa, pejam je mata kalau nak lintas. Confirm tak kena langgar! Sebab motorsikal yang akan elak korang.. Ekeke..
Payah nak jumpa kereta. Kereta yang ada hanya kereta mewah, takpun taxi je. Udara dia kotor sebab asap motor kan. Semua pun wear mask. Kalau korang jalan kaki tepi jalan confirm baju tudung semua bau asap!
Helmet comel-comel. Meh beli meh.. Ada bentuk topi tu yang merah tu. Cute betul!
Messy dan berselirat giler cable. Malaysia ada? hehehe..
Orang Vietnam suka minum-minum kat kaki lima. Duduk kat warung yang ada bangku pendek dan kontot begini. Santai je nampak. Berani cuba?
 Sana sini orang mengeteh, diorang ni tak kerja ke? =)
Eeee, seksi! Sunbathing the baby. Jaundice probably. Ibu cakap orang kampung dulu-dulu memang jemur anak camni.
Muka bulat, kilat dan penat ini disambut dengan welcome drink @ Equatorial Hotel, Ho Chi Minh City. Aaah,lega rasanya...
Tilam yang empuk dan bantal yang gebu-gedebusss!
Port lepak makan nasi impit dan roti cicah sambal ikan bilis.. Nyammmsss! Hanie bawak. Sedapnya..mengences air liur bila teringat. Gambar tak disediakan ya, korang imajin sendiri.
 Bilik kitorang.. Amacam best tak?
Lagi besttttt sebab tarik je langsir nampak swimming pool. Rasa nak terjun je dari bilik. Takpe-takpe, makan nasi impit cicah sambal ikan bilis sambil menonton orang berenang pun syiok jugak.

Day 1 is still not done... Post Office, Cathedral, Ben Thanh Market and Halal restaurant in Vietnam. Much much more are coming up next. Stay tune..

Kalau tak puas, jom tengok video Vietnam trip ni.. 
Enjoy!
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang