06 January, 2013

GLAD Family Day Johor Branch : Part 1

Yeah! We had the first family day for Green Leaders Activity Day (GLAD) in 2012. 

 All i can say it was fun fun fun!!
It was organized by our beloved CDM Nurfaziha and her husband Arman. So readers, are you ready to spend your time on this entry? I promise you this will be very long one.

We choose Hotel Legacy Port Dickson to have funn! Ya saya yang cadangkan tempat. Kira lokasi strategik la central, to be fair. Coz most of the family members are from Premium Beautiful Johor team (GLAM Johor Branch). But still there are a few from Northern and central region. 

DAY 1
 22 Disember tu memang jammed teruk. Check-in time terpaksa delay the whole evening sebab ramai yang tak sampai. So we postpone program petang tu, tukar aktiviti bebas.
Yayayayyyyyyyy!!! 
Swimming pool time!

Rasa kurang keriangan di kolam renang sebab belum ada anak nak layan. LOL
So kitorang layan blues kat tepi pantai. Jadilah.. haha! Introduce to you my business partner Fadila. I called her Adik.
The sunset
Kasi chance Naufal & adik merenung masa depan. Hihi..
Kanak-kanak ribena.
The swimming pool, viewed from level 6
Subhanallah.. Beautiful scenery captured from our room.

 Ok, aktiviti family day officially start malam tu. Malam tu we have...

i) Ucapan alu-aluan dari CDM Nurfaziha kesayangan kami ditemani bodyguard anak bujang beliau.
 ii) Barbeque @ dinner

 iii) Musical chair versi kanak-kanak.

Laa, kalah rupanya kau dik non. Meriah adik baju hijau rambut rejoice ni.. Anak siapa ni tolong ngaku. Hihi.
  iv) Sesi tukar-tukar hadiah. Untung cik azie dapat lampu tidur kita..

 v) Musical chair versi ibuibu bapakbapak..

vi) Next! Game ni paling suka : tiup tisu sampai checkpoint! 
Time ni la muncung masing-masing sedepa, napas kalau boleh nak paling kuat biar cepat sampai. Haha..
Yay, team kak fonseka menang! Masa ni tengah buyong so boleh sorak ikut suka team mana agak-agak boleh menang. Boleh gitu? Haha!
vii) Karaoke wajib tu..
Kitorang menang buku sebab kerusi kitorang ada hadiah misteri (gula-gula). Katanyaaaa! Walaupun kutip gula-gula tercicir dah kat lantai, kami tetappppp menang u'ols!

Acara gedik santai di kolam mandi sebelum tidur. Naufal ngan encik suami pasrah je layan amek gambar..Mekasih ye tuan-tuan..Okay sila abaikan gambar dugong hijau dibawah.. Lalala..
  
 DAY 2
Hari kedua we have outdoor games
Thank you adik dan abang maniss tolong angkat doorgift, Eh, korang janji ea pakai baju hitam ngan kitorang.
Doorgift for kids prepared by me. Sudahnya mak bapak pun dapat sekali sebab prepare terlebih. Hehe!
Lai lai adik-adik meh ambil doorgift..
Haha anak nuyien tiup tepung pastu comot terus berenti siap jerit Euwwwww! Comel la ko dik, tanak menang ea.
Hantu tepung! Konpius aku ni game tiup tepung ke tiup pasir.. Haha! Penuh dah pasir dalam pinggan..


Eksaited tau nak main jugak tapi tak mengizinkan. Nampak itu belon ikat kat kaki? Siapa punya belon tak pecah dia menang! Best kan? Haaa, pijak kak jangan tak pijakkkk!



Tengok tu, dua-dua sama hebat. Sudahnya... Haha! Tunggu 2 orang ni jadi juara naik jenuh, fazi suruh tiup je belon siapa pecah dulu, to choose the winner.
Bila turn lelaki terkejut kitorang pantas sangat wisel tiup tak sampai 10 saat dah ramai pecah belon.
Naufal the winner!! Yay~
 Game seterusnya, mari melambung belon air. Siapa pecah dia kalah.. Time ni dah tak tahan nak main, so kami suami isteri join. Seronok gelakkan orang basah lencun time ni,
Cewah, masa ni gelakkan kak eka ngan fazi sebab dah lencun..Sudahnya,daku pun basah lencun!

 Nampak sangat dah malas nak ulas gambar. Meh tengok our final game. Menghias superwoman. Group zu special kami pakaikan baju Premium Beautiful kat Wondergirl. Haha..Nasib la kau dik kena jadi model kitorang.  Nasib dah akil baligh logik sikit pakai baju dalam. LOL!


 The Superheroin.. Phewwit!

OK! Tamat Family Day Part 1.

Next, we were in white dress, purple scarf with balloons, marker pen, motivation and Hafiz Atan. Hehe.. more stories..
 Nah, teaser! Jangan lupa tunggu Part 2 tauu.. Bubye!

Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang