22 January, 2014

Sawah gateaway


Beruntunglah yang kampungnya ada sawah, cantik saujana mata memandang. Kali pertama zu tengok sawah padi masa umur 4 tahun di Sekinchan, Selangor. Waktu tu mandi atas tali air kemain jakun. Ini kali kedua di Sungai Rambai, Melaka. Kami bukan lah bercuti pun sebenarnya hanya singgah melawat pakcik Baha. 

Lepas lunch, terus lari pi bendang tak sabar walau panas terik. Suami mulanya malas nak layan sebab tengahari buta kot. Tapi sawah tepi rumah je, so i decided to go with my niece berdua (dalam hati doa janganla ada lintah ke ular ke) Hoho! Penakut!!

I just use my ipad (sebab iphone dah kiok habis battery) and teach my 7 years old niece how to snap picture. Surprisingly, the above photo was captured by her. Cantik, pandai dia ambil gambar. Siap rule of third lagi kauu! Haha.

Masa ni dah muncung-muncung barulah Encik Baha nak datang. Bweck!





Pandai kakak captured candid moments.. 

On the way back, nampak pemandangan cantik terus pujuk husband berhenti keluarkan DSLR. Nasible  mak ayah mertua layankan aje menantu kaki posing.. Sayang mak ngan abah! hihi..



Gambar kat jambatan ni diambil menggunakan ipad sahaja oleh kanak-kanak 7 tahun. Saya rasa dia hebat. 

 Ika in her proud pose lepas kena puji. Kikiki.
 


Captured by ipad.



Subhanallah..
Nak pergi lagi tapi nak tunggu padi dah kuning!
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang