11 May, 2016

Alternatif Anak Tak Makan Sayur Alfalfa

BV Alfalfa Concentrated

Saya pasti ibu yang membaca entri ini pasti suka. Terutama sekali yang menghadapi masalah anak tidak makan sayur. 

Ini alternatifnya, boleh cuba amalkan BV Alfalfa Concentrated kerana 1 sudu Alfalfa ini bersamaan dengan 1kg sayuran hijauBanyak kelebihan dan fungsi Alfalfa :Kebaikan BV Alfalfa

Menyahtoksid

Bahan beracun dan toksik berlegar disekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisma yang perlu di neutralkan dan dinyahtoksik setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 


Menggalakkan Sistem Penghadaman Yang Baik

Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yg dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.


Mengalkalikan Badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu meneutralkan keasidan badan disamping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.


Menghilangkan Bau Nafas

Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 


Menghilangkan Bau Badan Yang Berlebihan

Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.


Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting

Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel sel darah merah di dalam badan dan setrusnya meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan okeh sistem badan.
HARGA BV ALFALFA MURAH
RM75 SAHAJA

Whatsapp Zuraida untuk pembelian, 
017-7712210

#CODkluangJohor


Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang