18 May, 2016

Marine Essence Testimonial Agent Sabah

✿ A Good product speaks for itself ✿

Ceritanya, Pn Hajah Erna ni beli sekotak dua kopi sahaja. Saya selitkan pamplet rangkaian penjagaan Marine Essence. Tujuan sekadar berkongsi. Siapa sangka seterusnya Pn. Hajah Erna order dari saya sekotak Marine Essence.

Rupa-rupanya bukan Pn. Hajah yang pakai tapi diberi pada adiknya pakai dimuka. Sudahnya tukang beli teruja tengok kulit adiknya cantik, Terus borong bukan setakat ‪#‎MarineEssenceBeautyBar‬, tapi semua produk‪#‎RangkaianPenjagaanMarineEssence‬.

Bukan 1, bukan 2, bukan juga 3. Alhamdulillah now dah sign up jadi agent kita di Sabah. So bagi yang bermasalah kulit di muka atau di badan tu, jangan segan-segan nak cuba atau pm kami.

"Tak cuba tak tahu.. Dah cuba confirm pakai selalu" 



SMS/ Whatsapp 
ZU 017.7712210


13 May, 2016

Preloved LeSportSac and Cath Kidston

Preloved LeSportSac Reversible Tote
Condition like new.
Bought on Hong Kong, rarely used.
Very practical one. Boleh pakai both side. 
RM180 only free postage.



Preloved Cath Kidston London
Condition 8.5/10
Perfect for daily bag.
Very spacious.
RM100 only. Free postage.



How to buy?
Whatsapp Zuraida 017-7338181

12 May, 2016

Think Positive

Sharing positive vibes to my dear readers.


Love,
Nur Zuraida Buang

11 May, 2016

BV Alfalfa Johor Murah

Berita baik bagi pengguna BV ALFALFA disekitar Johor khususnya, anda boleh mendapatkan BV Alfalfa yang berkhasiat ini pada harga yang murah dari kami.

Sebelum itu, masih ada yang tertanya-tanya apa itu BV Alfalfa?


KEBAIKAN BV ALFALFA 



1 SUDU BV ALFALFA BERSAMAAN KLOROFIL 1KG SAYURAN HIJAU


CARA PENGAMBILAN BV ALFALFA


HARGA BV ALFALFA


Normal Price RM89
Promo Price RM79 ONLY

Hubungi Zuraida untuk pembelian
017-7712210

Alternatif Anak Tak Makan Sayur Alfalfa

BV Alfalfa Concentrated

Saya pasti ibu yang membaca entri ini pasti suka. Terutama sekali yang menghadapi masalah anak tidak makan sayur. 

Ini alternatifnya, boleh cuba amalkan BV Alfalfa Concentrated kerana 1 sudu Alfalfa ini bersamaan dengan 1kg sayuran hijau



Banyak kelebihan dan fungsi Alfalfa :



Kebaikan BV Alfalfa

Menyahtoksid

Bahan beracun dan toksik berlegar disekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisma yang perlu di neutralkan dan dinyahtoksik setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 


Menggalakkan Sistem Penghadaman Yang Baik

Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yg dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.


Mengalkalikan Badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu meneutralkan keasidan badan disamping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.


Menghilangkan Bau Nafas

Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 


Menghilangkan Bau Badan Yang Berlebihan

Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.


Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting

Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel sel darah merah di dalam badan dan setrusnya meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan okeh sistem badan.




HARGA BV ALFALFA MURAH
RM75 SAHAJA

Whatsapp Zuraida untuk pembelian, 
017-7712210

#CODkluangJohor


Coach Crossbody RM350 only



Brand new Coach Crossbody Pouch in Watermelon



  • Worth buying 
  • Got two zip compartment
  • An adjustable and detachable strap
  • Crossbody/ shoulder wear
  • 100% original and new (still have price tag)
  • Retail price is RM600. 
  • Selling off for RM350 ONLY- JIMAT
  • Bought last few weeks and don't really into it. 
  • Peram je tak pakai sampai la ni. 
  • Marilah meminang saya. 

Cepat grab harga janji jual 

Whatsapp me 📞017.7338181


#prelovedcoachMalaysia

05 March, 2016

Bulan Endometriosis

Watching NLKO @tv9 Bulan Endometriosis. 
-------------------------------------------
Penghidap masalah wanita ini adalah kerana faktor hormon yg tak seimbang. Hormon estrogen dominan dan kurangnya Progesteron. 

Xeno Estrogen (Estrogen jahat). Faktor penyumbang..
1. Plastic
2. Pesticide 
3. Kosmetik & Make Up - Paraben

Wanita-wanita diluar sana yg menghidap fibroid, cyst elakkan 3 faktor penyumbang diatas.

Jaga pemakanan: 
✅Banyakkan mengambil broccoli, bunga kubis. 
✅Elakkan kacang soya iaitu phyto estrogen. 

As in my case, totally avoid plastic even air panas pun zu boil dalam cerek seramik.. Kemudian disimpan dalam jug kaca. Slowly ubah.. Avoid plastic. Please.. 

Pesticid, 75% sayuran dan buah-buahan diluar sana memang disembur racun pesticid untuk mengelakkan serangan serangga perosak. Bukan pesticid saja, ayam disuntik hormon, ikan diletak formaldehid. Terlalu miskin kualiti makanan kita nowadays. So apa Zu cuba ialah singkirkan bahan kimia berbahaya pada makanan dengan guna #BioZoneFoodPurifier. Alhamdulillah memang proven berkesan. 
Look for #ParabenFree product! Sabun mandi, Shampoo, losyen, pencuci muka, moisturizer, deodorant dan banyak lagi.. Pastikan bebas Paraben dan SLES. That is why i choose #MarineEssence range. Cuba pergi farmasi cari produk yg bebas Paraben ya. 


 #BulanEndometriosis   #Fightforcancer

Zuraida
017-733 8181

20 January, 2016

BioCleanz Multipurpose Spray Johor

Kandungan BioCleanz Multi Purpose Spray ialah 500ml. Cukup banyak sebenarnya dan terlalu banyak kegunaannya. Seronok menggunakan BioCleanz Multipurpose Spray ni. Jangan lepas kan peluang memilikinya.

Sangat sesuai digunakan untuk membersih serta mensterilkan bahagian-bahagian atau tempat-tempat yang sukar dibersihkan ataupun sensitif. 

Kegunaan Multi Purpose Spray adalah seperti dibawah : 

✅Membersih serta mengharumkan tingkap dan peralatan kayu seperti perabot.
✅Membersih serta menyegarkan haiwan peliharaan .
✅Membersih serta mengharumkan kawasan dalaman rumah, pejabat, bilik mandi dan ruangan lain dengan cara membasmi bau busuk.
✅Menyegarkan baju, kain dan pakaian.
✅Membersihkan peralatan rumah yang sukar dan sensitif seperti ketuhar dan ketuhar gelombang mikro.
✅Menghalang pertumbuhan kulat yang menyebabkan bau hapak.
✅Membersihkan barangan perhiasan diri seperti barangan kemas, jam tangan dan sebagainya.
✅Menyegarkan serta mensterilkan kasut berbau.

TESTIMONIAL BIOCLEANZ MULTIPURPOSE SPRAY 1

Membersihkan bag kanvas dan kulit. Kotoran pada bag hilang.



TESTIMONIAL BIOCLEANZ MULTIPURPOSE SPRAY 2

Membersihkan sofa kulit kesan conteng marker pen. 


TESTIMONIAL BIOCLEANZ MULTIPURPOSE SPRAY3 

Menghilangkan kutu pada kucing dengan berkesan. Spray sahaja biar dua minit, kemudian lapkan badan haiwan. Kutu memang mati. Bulu kucing lebih sihat dan kulit tidak lagi bermasalah.



TESTIMONIAL BIOCLEANZ MULTIPURPOSE SPRAY 4

Menghilangkan pepijat.

 

FREE GIFTs Calendar Card
FREE CONSULTATION

Call,
Nur Zuraida Zu 017.7712210

17 December, 2015

Promosi Produk Hai-O

Dapatkan atau COD Kluang Marine Essence, Garlic dan Mineral Coffee, Pad Bioseleza, Herba Maharani dan Eziclean Laundry pada harga istimewa.

HARGA PROMOSI SEPERTI BERIKUT:

✅Marine Essence Bar              RM110
✅Marine Essence Shampoo     RM35
✅Marine Essence Body Wash RM35
✅Marine Essence Tooth Paste RM20
✅Garlic Tablet                         RM35
✅Mineral Coffee                      RM28
✅BioSeleza Pantyliner             RM25
✅BioSeleza Day Safe               RM23
✅BioSeleza NightSafe             RM23
✅BioSeleza NightSafe XL       RM23
✅Herba Maharani                     RM98
✅Eziclean Laundry                   RM22

video
Whatsapp ZU 017-7712210 

05 October, 2015

Marine Essence Bar Shampoo Ubat Gigi dan Body Wash


Harga Promosi hanya akan diberi melalui whatsapp 
Marine Essence Bar RM120 normal price
Marine Essence Shampoo RM38 normal price
Marine Essence Ubat gigi RM22 normal price
Marine Essence Body Wash RM38 normal price

NAK HARGA PROMOSI?
Meh whatsapp kakak

Zuraida 017-7712210
Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang