20 September, 2017

Premium Beautiful Short Bra

Kereta dah berapa tahun pakai bang?

Lama dah, 5 tahun.

Abang service dak?

Eh gilo tak service. Cukup time service baik punya.

Bini bang, dah berapa tahun kahwin?

Tu lagi lama. Dah 11 tahun anak aku tahun depan UPSR.

Abang service dak? 😅

Itu takpe.. pandai-pandai la dia.


11 tahun tu bang. Siannn bini. Bagi la pakai #ShortBra #PremiumBeautifulsatu pun jadilah. Kasi betul balik alignment tu.


Bini bini diluar sana, kalau abang tak nak sponsor tak apa. Zu ada cara kita boleh dapat harga berpatutan. Betulkan alignment sendiri lah nampaknya ya. Janji boleh pakai lama. Aum! 😍




Whatsapp 017-7712210

18 September, 2017

Femi9 Manjakani Johor

TESTIMONI FEMI9 PENCUCI WANITA MANJAKANI

Berkumpul dikampung waktu hari raya qurban tempohari seronok sekali. Tapi terpandang wajah sugul saudara jauh Ani yang keluar dari kamar mandi. Bila dirisik rupanya masalah keputihan miss V menghantui.

Nak solat susah setiap kali perlu dicuci tukar panty sekali. Suami pun mengadu miss V dah tak serapat bak gadis sunti. Ku hadiahkan cucian Manjakani dengan harapan masalah dapat diatasi.

Seminggu berlalu, hari berganti hari. Tak sangka, pagi ni Ani hubungi. Nak order Femi9 untuk kawan-kawan sebab keputihan dah tak ada lagi. Paling tak tahan suami pun duk puji sebab miss V kembali rapat bak dara sunti.

Alhamdulillah nikmat disyukuri.😇


Jom cuba satu dengan harga RM22 semua wanita mampu miliki. Paling best boleh cuci di muka jadi pengetat pori. Eh, tak lupa juga buat mandian penyegar diri. So Ladies, don't worry! It really makes your life easy. 😍😍😍😍

Whatsapp Zu 017-7712210 for Femi9 Manjakani

16 September, 2017

Infinence Rizman Ruzaini Shawl

Hi all, harini Zu nak share sikit pasal shawl #Infinence by #RizmanRuzaini @ RR

You ols kenal kan Rizman Ruzaini? Pereka fesyen ternama di Malaysia tu. Yang dok buat baju Ziana Zain, Fazura, Erra Fazira, CP Azrinaz Mazhar Hakim. Bukan calang-calang retisss yg menempah busana dengan RR ni.

Usahawan Hai-O kalau ada majlis anugerah pun ramai jugak yg menempah baju dengan RR. RM3,000 paling minima ya. Disebabkan nama pereka fesyen ini sinonim dengan usahawan SHOM, maka syarikat kita meminang Rizman Ruzaini utk collaborate menghasilkan #SHAWLRR yang tiada di pasaran gelap. Hanya pasaran cerah je iaitu melalui usahawan SHOM #MMG 😂

Masa raya haritu zu ada ternampak RizmanRuzaini punya insta story. Brooch RR tu sekeping paling murah selepas diskaun ialah RM69 uolsss! Kalau belum berapa gamaknya kena bayar tu. Tu baru brooch.

Tapi kalau uols pinang shawl RR dengan zu ni, #ConfirmDapatBroochRRFreeexclusive gitew. Shawlnya pulak cantik terletak dalam hard cover box. Sesuai sangat dibuat hantaran dan hadiah untuk yang teristimewa. Abang-abang tu pinang la satu untuk kakak-kakak sempenan birthday atau anniversary. Kata sayangg.. beli sportrim lagi mahal taw.

Ok cekidout colour dan design apa yang aummmm! Ok 😉






HARGA SHAWL INFINENCE RIZMAN RUZAINI

boleh terus whatsapp Zu 0177712210
confirm harga kebabom zu kasi ok. 

PROMOSI HARI MALAYSIA

Hi everyone.

Sure ada yang dok buka website Zu ni tengok wujud lagi ke minah ni. Berniaga lagi ke kakak ni. Nak order barang boleh lagi ke kakak ni. Ada sini dik, akak masih hidup Alhamdulillah. Jom la shopping sempena HARI MALAYSIA 16 September 2017 ni akak nak buat sale sikit.


Premium Beautiful ni memang idaman setiap wanita. Ada 3 keping 1 set. Yang pertama Long Bra, rekaan U shape di belakang menolak lelemak masuk ke dalam cup. Bagus untuk pesakit asma lelah kerana tidak menekan paru-paru. Bra ni panjang menutup lelemak di perut juga. Cup piramid shape memberi rongga pernafasan untuk puting. Pink Sokmo.

Long girdle gabungan 32 kepingan fabrik berbeza ketebalan. ❤️shape di punggung utk memegang lemak supaya mantap gitew. Tidak menekan kilang telur. Bahagian depannya menyokong rahim mantap dan push up lemak2 di perut. 

Waist Nipper bengkung tengah. Hat ni lelaki boleh pakai. Sebab dia ada 7 batang tetulang memori yang boleh twist 360darjah. Bayangkan betapa selesanya kalau nak membongkok dan solat. Takde sakit tercucuk uols! Nehii.. Wasit Nipper ni juga dapat pengiktirafan pakar tulNg belakang khas untuk pesakit Slip Disc ya tuan puan. Jadi siapa yang pernah suntik epidural ke, terseliuh tulang belakang ke, WAJIB cuba WAIST NIPPER ni

Garam buluh ni ada dua jenis. Hat masakan dan minuman. Sama aje yang penting khasiat nya tidak berbeza. Menyingkir toksin dalam badan, buang asid urik berlebihan dan paling penting seimbangkan pH badan dan mempercepatkan penyembuhan. Bagi mak ayoh cuba wehh? 👍 siapa nak kurus memang cengginihh 👍👍👍👍


Premium Beautiful Lotion Ni losyen ada Lavender. Siapa yg biasa main minyak essential oil tau la apa kelebihan Lavender tu. Penenang weh. Kot anak susah tidur kau sapu je satu badan sure dia calm, terlelap punya. Kalau kita yang tua pun sama. Apa lagi yang best lavender ni boleh buat NYAMUK LARI. Kalau nyamuk bau lavender dia pening. Confirm dia tak dekat korang yang pakai losyen ni. Kira macam insect repellent la jugak. Lepas tu, Lavender ni boleh kasi lega radang kulit atau allergic. So wajib ada kat rumah satu ok. Bukan mahal pun.
Ini tilam ajaib namanya. #BiovelocitySleepmate. Setiap rumah wajib ada satu. Untuk charge balik tenaga badan uols yang dah ranap akibat penat, stress, sakit, tidur lewat, terdedah kepada gelombang tak sihat- wiFi, hp segala. Berapa rajin uols berzikir dan berjemaah dalam Solat? Kita rata-rata tahu kenapa kita wajib berjemaah dan rapatkan saf, kerana masa tu lah cas negatif positif diseimbangkan antara jemaah. Zikir juga dapat tingkatkan tenaga tubuh badan. Tapi kalau semua pun malas, ni lah alternatif. Boleh cuba sebagai alternatif pesakit jantung, asthma lelah, stroke, dialisis baih pinggang, kemoterapi kanser dll.

Kalau uols google benefit of Garlic mesti jumpa kebaikannya sebagai penguat antibodi badan dan buang angin. Larat nak kunyah bawang putih asli? Kalau tak, telan saja #garlictablet. #MinKaffe pulak kopi detoks dan banyak lagi unsur kesihatan sebab ada campuran garam buluh yang kaya MAGNESIUM. Orang gastrik pun boleh minum.

N'licious campuran beratus buah-buahan, sayuran dan kaya dengan enzim. Penggalak untuk lawas ni. Siapa anak-anak tak makan sayur wajib buat stock nlicious ni.

Kalau dah nama campuran garam buluh memang lah bagus produknya. Anti ulser dan karang gigi. Mulut tak berbau yang penting tiada fluorida bahan kimia berbahaya tu.

Ini #Bioever ni krim 1001 guna. Wajib ada dalam setiap rumah. Kalau takde rugi. Sebab segala penyakit emergency dll just sapu je bioever.

Kotla hangpa ada sakit lutut, muka dan kulit badan dah rasa berkedut. Itu tanda tanda yang kolagen dalam badan dah berkurang. So wajib top up dengan #BBPLUSCOLLAGEN ni sebab dia dapat membaharui sel menganjalkan tisu kulit. Gitew.

#COZUMACCCREAM ni wajib ada dalam beg tangan uols. Calit calit dah cantik. Ching! 💁🏻 gitew. Serious tak tipu sebab dia sesuai untuk semua jenis warna kulit. Dan teknologi dari Korea. Of course awek korea suka sapuan ringan tapi menutup cela kan? Lagipun ada SPF30 sebagai pelindungan UV. Grab lah 1

Eh ini #Bioseleza taw. Siapa yang ada masalah alahan. Pastu biasa pakai pad di pasaran, tau lah macam mana merenyam nya dan gatal bila pakai pad glamour kat tv tu. Kadang tu bocor. Kalau tengok sendiri camne dia longgok bahan kitar semula dan tabur dioxin tu sendiri takut nak tampal kat bawah tu. Tapi sebab artis pakai, kita pun pakai. Hat ni dijamin 200% selesa sebab dari kapas tulen, dan tidak bocor langsung, yang penting bukan dari bahan kitar semula.

Semudah nama nya #Eziclean maknanya EASY TO CLEAN. Bak ada pembantu rumah, rendam-rendam pakai #EziLaundry kotoran degil tanggal. Sembur sembur sental manja #Ezifloor terus toilet dan lantai cerah macam baru. Bancuh sikit #EziDishwash cuci pinggan bertingkek pun kejap je bersih sebab tu wajib ada setiap rumah 3 beradik ni

Kalau dah nama ada campuran #GaramBuluh, meme untuk kesihatan kulit la sokmo.#MarineEssenceBar ni wajib ganti segala mala sabun kat rumah tu. Yang kita tau ada PARABEN, SLES yang berbahaya untuk jangka masa panjang. Sehari mandi berapa kali pakai dah. Ha baik pakai sabun semulajadi ni. Sakit kulit hilang, kulit cantik, memang berbaloi beli ni.

Muah muah muah 💋 #LipstickCozuma ni ada pelbagai warna. Yang penting kandungan banyak bahan semulajadi yang bantu merawat dan memelihara kulit bibir. Takde lah hitam kusam bibiaq tu! Zu pernah pakai jenama antarabangsa RM80 sebatang tapi bibir pecah-pecah. So zu bertukar pada ni. Serasi sangat. Takde pecah bibir.

Siapa merana hat rambut gatal, kelemumur bekuping kulit kepala, merenyam, pakai tudung lama sangat, rambut gugur dan berkutu. Meh cuba sekali#MarineEssenceShampoo ni. Berbaloi weh sebab ada ramuan mujarab #GaramBuluh. Takde bahan kimia berbahaya, safe for kids too.

Antara fungsi Herba Maharani
melancarkan peredaran darah
menyelesaikan masalah wanita (keputihan, senggugut, peredaran haid) 
melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas & urat saraf 
menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, ovari, pinggul) ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat 
Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menguatkan tulang & daya tahan penyakit 
Mengeratkan hubungan suami isteri

01 January, 2017

Rancangan Pengajaran Tahunan

Salam cecikgu semua,

Disini saya kongsikan Cover Rancangan Pengajaran Tahunan atau Yearly Scheme of Work yang menjadi pujaan ramai. 



1. Download font Angeline Vintage kemudian install. Klik SINI.
2. Download docs Cover RPT. Klik SINI.
3. Sedia untuk edit dan print..
4. Tulisan ENGLISH tu zu gunakan font di atas.

Semoga bermanfaat.

Ikhlas dari Teacher Zu.

Teks Pengacara Majlis Sukan Olahraga Sekolah

Assalamualaikum w.b.t

Pengalaman 5 tahun menjadi Juruhebah Kejohanan Balapan & Padang MSSZ, MSSD dan MSSJ membuatkan Zu terpanggil untuk berkongsi. 



Ramai sebenarnya di kalangan guru tercari-cari Skrip Emcee / Juruhebah / Announcer Kejohanan Sukan Sekolah betul? Di sini saya ingin berkongsi skrip di peringkat sekolah. Mudah-mudahan bermanfaat dan menjadi panduan untuk cikgu-cikgu yang memerlukan.

Klik DISINI untuk download ya.


Semoga bermanafaat. 

Ikhlas dari Teacher Zu.



Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang