30 September, 2012

Holland and Belgium : Day 2

Hai! Ini entri hutang dah tertunggak almost 6 bulan. Malas kan saya? :p Yang Day 1 korang dah baca belum? Kalau belum click gambar bawah ni..


Sudi-sudilah baca my Travelog day 2! Seawal pagi hari kedua kami dah gerak dari Brussel untuk balik ke Holland.
 One of the hotel in Brussels before we off to our first destination, Rosada Outlets in Amsterdam. Ok lah, daku tak berapa memborong sangat. Dah menggeletis nak beli LV dan tengok tulips. Keh keh..Rosada Outlets ni ala-ala Johor Premium Outlets je..
 


Eksaited borong baju untuk family.
Haha, Zu paling montel pun boleh terbang paling tinggi tau! Kekeke
 Hasil pancing..Masing-masing dengan barang shopping! :) Murah!
 
The 5 & 6 figures income holder with our mentor, multimillionaire CDM Siti Rohana Yusoff.
 Malaysia Next Top Model tiang. LOL!
 

The Royal Church.. Klasik!
 We had our lunch at Desa Indonesisch Restaurant. Delicious! For those who still don't know, this Holland Belgium trip is a SPONSOR TRIP. Free MAS Airline tickets, free 5star accommodation, Free exclusive and halal dining too! Best kan?!! =)

 Walaupun di Eropah, tetap makan makanan melayu! :)
 While waiting for our bus. 
 Orang sini suka naik basikal. sihat kan?

 Ok, dah sampai Dam Square from Desa Indonesisch tadi. Posing jap before ke RED LIGHT DISTRICT. Before tour, our tour leader ingatkan supaya berhati-hati dengan personal belonging. Kat sini pick pocket sangat professional dan diorang aim orang Asia!
 Ini lah Red Light District area yang wajib pergi kalau korang kemaruk nak tengok perempuan bogel. A prostitution and sex-oriented business area. Amsterdam kan menghalalkan sex tourism. erk!
 Marijuana!
Ok, geli! Paling tak tahan salah satu prostitute yang menayang body dicelah pintu kaca tetiba bukak pintu dan tanya kitorang "Orang melayu ke bang?" LOL! Tanjat boboi.. haha!
 Ni posing je. Tak masuk pun..
 De B'jenkorf. Finally, shopping timeeeeee!
 Teman Hani Asmahani cuci poket di Gucci
Yayyyyy! Lompat bintang!!

 Madame Tussaud, sempat tengok dari luar. Tak sempat masuk.

 Di dataran Dam Square.

Muka eksaited dah dapat beg idaman! Kuikui..
Meh belek gaya police Amsterdam! Macam-macam gaya.. hehe.. Ada naik motor besar, kuda, basikal.. Nasib baik takde yang naik beca.


Photographer Encik Shah sempat skodeng couple ni. Saje zu cantum-cantum gambar diorang. So sweet~ I guess long distance relationship kot. Ecceh!
 My baby palermo! my first Louis Vuitton.. yay!

 Ok, habis shopping kami check in hotel di Amsterdam. Badan dah letih giler. Erk, hilang ingatan la nama hotel ni dah tak ingat..Tapi memang best, free wifi yang super speed! 

Aha, dah ingat dah.. Mercure Hotel! Tugasan hari ni cuma SHOPPING dan MAKAN  saja. Pastu balik berehat puas-puas kat hotel. Jam pukul 9pm pun luar masih terang benderang. Pelik! Nak tunggu isya' punya lah berjanggut. Hadeh.. Malam ni dinner nasi impit, cicah ngan sambal ikan bilis. Sodap sebab malas nak turun makan. Eh, tulis nasi impit ngan sambal ikan bilis pun boleh terembes air liur! Aneh! :p   Sekian cerita hari ke dua. Stay tune, ada lagi 4 hari untuk diceritakan.

Bye! My next trip will be Paris & London! Weeehooo!


Copyright by www.zuraida.com. Powered by Blogger.

© Min Kaffe Bio Seleza Marine Essence Johor, AllRightsReserved.

Designed by Nur Zuraida Buang